Arbetstagare från Östeuropa

Varför ska du välja arbetspersonal från öst? Många arbetsgivare frågar sig denna fråga, inte alla vet om att personal från länderna i Central- och Östeuropa och Fjärran Östern nu en av de viktigaste faktorer som avgör företagens konkurrenskraft inom sådana branscher som jordbruk, byggnadsarbete, tung industri, tillverkning och transport.

Arbetstagare från Central- och Östeuropa

Arbetstagare från Polen, Ukraina och andra länder i Central- och Östeuropa, som Vitryssland, Rumänien och Moldavien, har många års erfarenhet av affärsmässiga ankomster till Europeiska unionen, vilket effektiviserar processen för acklimatisering i ankomstlandet. Man bör också uppmärksamma att språkbarriären är mindre än med andra nationaliteter. Den största fördelen med arbetstagare från Central- och Östeuropa är liberal EU arbetsrätt som tillåter anställning av en person under mycket kort tid efter positivt urval och verifiering.

Fördelar med anställningen

Arbetstagare från Polen, Ukraina, Vitryssland, Moldavien och Rumänien anpassar sig mycket bra i säsongsarbete, där flexibel anställning spelar en stor roll. EWL möjliggör hjälp i samband med registreringsarbetare i arbetsbyrån och arrangerar för kunden alla formaliteter. EWL föreskriver en samordnare som kommer i kontakt med personal på sitt modersmål, samt teamleader, som tar hand om översättningar och rättsliga frågor. under rekryteringsprocessen arbetar EWL med direkta grenar av byrån i Polen och Ukraina, och med mer än 80 licensierade rekryteringsföretag i OSS-länderna och ett utbrett partnernätverk av erfarna medarbetare.

De samarbetar med oss: